0%    
       
logo
logo

Sitemap

|

Αρχική

|

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία C FOR CIRCUS

Συνεντεύξεις με ...

C. for CircusΣχετικά με την παραγωγή «Τα γενέθλια της Ινφάντα» [anchor]

Chat με το Σπύρο Χατζηαγγελάκη στο Δημοτικό Θέατρο «Ανετον» [anchor]

15 Μαρτίου 2013
Μαρία Περγαντή

Chat με το Σπύρο Χατζηαγγελάκη, σκηνοθέτη της παράστασης «Τα γεννέθλια της Ινφάντα» της ομάδας “C. for Circus”, στο Δημοτικό Θέατρο «Ανετον» [Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της πόλης 2013].

Ως ομάδα “C. for Circus” παρουσιάσατε το έργο με τίτλο «Τα γεννέθλια της Ινφάντα», του Oscar Wilde, σε μία διασκευή δική σας έμπνευσης, για να ανεβεί στην «Ανοιχτή Σκηνή –Θεατρικές Φωνές της πόλης» του Δημοτικού Θεάτρου «Ανετον». Για ποιούς λόγους επιλέξατε να παρουσιάσετε το συγκριμένο έργο στο κοινό του «Ανετον» στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης;

Η επιλογή του έργου ήταν εντελώς τυχαία. Έπεσε στα χέρια μου το κείμενο διαβάζοντας μια σειρά από παραμύθια του Oscar Wilde. Άμεσα κατάλαβα το βαθύτερο μου ενδιαφέρον για αυτό και προέτρεψα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να το ανεβάσουμε. Η «Ανοιχτή σκηνή» ήταν χρονικά ο πιο εφικτός στόχος, ώστε να κάνει πρεμιέρα το έργο αυτό.

περισσότερα...


Συνέντευξη του Σπύρου Χατζηαγγελάκη στον Εξώστη [anchor]

28 Φεβρουαρίου 2013
Γιάννης Γκροσδάνης

«Να αφεθούμε στο παραμύθι»

Η ομάδα C for Circus μας έχει δώσει κατά καιρούς ωραίες και εναλλακτικές παραστάσεις επι σκηνής. Αυτή τη φορά ανεβάινει στο σανίδι του Άνετον συμμετέχοντας στην Ανοιχτή Σκηνή του Δήμου Θεσσαλονίκης με ένα παραμύθι του Όσκαρ Ουαϊλντ. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Σπύρος Χατζηαγγελάκης μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο της παράστασης.

περισσότερα...


Συνέντευξη του Σπύρου Χατζηαγγελάκη στο www.cityportal.gr [anchor]

25 Φεβρουαρίου 2013

Η Ομάδα Θεάτρου C. for Circus παρουσιάζει την παράσταση «Τα γενέθλια της Ινφάντα» στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης». Με αφορμή αυτήν την παράσταση, ο σκηνοθέτης της, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, μίλησε στην Ιωάννα Λιούτσια και το Cityportal.gr

Ποια είναι η ομάδα C.for Circus και πώς προέκυψε το όνομά της;

Η ομάδα C. for Circus είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2008 από τον Κώστα Ισαακίδη, ιδέα του οποίου ήταν και το όνομα αυτής. Σκοπός της ομάδας είναι να ανακαλύψουμε τη θεατρική δράση με βασικό εργαλείο τα σώματα των ηθοποιών, από εκεί προκύπτει και το «circus», δουλεύουμε δηλαδή πολύ με το σώμα, πολλές φορές στα όρια της ακροβασίας. Βέβαια είμαστε ηθοποιοί και όχι ακροβάτες. Η ομάδα πλέον αποτελείται από έναν κορμό 6 ανθρώπων και στεγάζεται στον δικό της χώρο στην οδό Πτολεμαίων 29Α στην Θεσσαλονίκη.

περισσότερα...

Σχετικά με την παραγωγή «Εσωτερικό» [anchor]

Συνέντευξη του Kώστα Conie Ισαακίδη στον Εξώστη [anchor]

24 Νοεμβρίου 2011
Γιάννης Γκροσδάνης

Ανεβαίνοντας στον 4ο όροφο της Συγγρού 19 ανακάλυψαμε το “Εσωτερικό”. Εκεί βρίσκεται η ομάδα C for Circus η οποία με μεγάλη επιτυχία και για δεύτερη χρονιά ανεβάζει το ομώνυμο και άπαιχτο (στην Ελλάδα) έργο του Μωρίς Μέτερλινκ. Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη παράσταση, με πολύ όμορφες εικόνες, που στηρίζεται πολύ στην ατμοσφαιρικότητα του κειμένου αλλά και στην κίνηση των ηθοποιών. Ο Γιάννης Γκροσδάνης βρέθηκε στον ζεστό χώρο της ομάδας και μίλησε με τον σκηνοθέτη της παράστασης Κώστα Conie Ισαακίδη.

περισσότερα...


Συνέντευξη του Kώστα Conie Ισαακίδη στον Αγγελιοφόρο [anchor]

18 Νοεμβρίου 2011
Γιώτα Σωτηροπούλου

Οι ζωές των άλλων

Το εσωτερικό ενός σπιτιού, μιας οικογένειας, ενός ατόμου. Η αξία της ύπαρξης μέσα από το καθρέφτισμα της παρουσίας των άλλων. Η δύναμη της επικοινωνίας και του μοιράσματος ανεβαίνει επί σκηνής μέσα από το έργο του Μόρις Μέτερλινκ «Εσωτερικό», που η Ομάδα Θεάτρου «C. for Circus» παρουσιάζει από σήμερα, στις 21.00, στο χώρο της «C. for Circus» (Συγγρού 19, 4ος όροφος).

περισσότερα...


Συνέντευξη με την ομάδα στο ηλεκτρονικό περιοδικό fititis.gr [anchor]

1 Απριλίου 2011
Τάσος Γιαννακίδης

Η θεατρική ομάδα C for Circus ανεβάζει την παράσταση «Στο εσωτερικό» του Μωρίς Μέτερλινγκ και μιλάει στο fititis.gr

Το C for Circus είναι μια θεατρική ομάδα που πρωτοσχηματίστηκε το 2008 στο υπόγειο τουPierrot Le fou. Πείτε μου αρχικά για την ονοματοδοσία και κατά πόσο το όνομα επηρεάστηκε από την ταινία V for Vendetta.

Κατερίνα Συναπίδου: Επηρεαστήκαμε απόλυτα από το V for Vendetta. Η ιδέα ήταν από εκεί. Ο κόσμος δεν θα δει ούτε τσίρκο ούτε ακροβατικά. Δεν προσπαθούμε να δείξουμε την τεχνική μας αλλά να την αφαιρέσουμε ουσιαστικά μέσα από την δουλειά που έχουμε κάνει.

Νατάσα Ρουστάνη: Είναι ευφημισμός. Η επιλογή του ονόματος ήταν σκόπιμη επειδή ασχολούμαστε με σωματική δράση. Ο κόσμος νομίζει ότι η σωματική δράση έχει να κάνει με ακροβατικά και ότι έχουμε ιδιότητες πέραν των συνηθισμένων αλλά σκόπιμα το όνομα είναι τέτοιο που να παραπέμπει σε τσίρκο χωρίς να είναι.

περισσότερα...


Συνέντευξη του Kώστα Conie Ισαακίδη στο ηλεκτρονικό περιοδικό elculture.gr [anchor]

26 Μαρτίου 2011
Αγγελική Καρυστινού

«Όταν αγαπάς κάτι, θα πασχίσεις να βρεις τρόπο να το κάνεις»

Κείμενο: Αγγελική Καρυστινού

Γιατί επιλέξατε το "Εσωτερικό” του Maeterlinck και τι ακριβώς είναι αυτό το έργο;

Η επιλογή του έργου έγινε αμέσως μόλις το διάβασα. Το θέμα της ύπαρξης, όπως τίθεται στο έργο, απλά, λιτά και άμεσα, με λίγα λόγια, γεμάτα όμως ουσία και η διάρρηξη της οικογενειακής γαλήνης που υπάρχει ως υφέρπουσα κατάσταση σε όλη τη διάρκεια του έργου, μια διάρρηξη που συμβαίνει απ’ την έλλειψη ενός μέλους μιας οικογένειας, η οποία στην περίπτωση του «Εσωτερικού» είναι η διάρρηξη αυτής καθ' αυτής της ύπαρξης. Ζωή – άζωη βιώνουμε, ουρλιάζει ο Maeterlinck με όλες τις σιωπές του κόσμου, μες στην ψευδοασφάλεια της κλειδωμένης πόρτας και του συναγερμού.

περισσότερα...


Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Κώστα Conie Ισαακίδη στο ηλεκτρονικό περιοδικό ipolistonkosmo.gr [anchor]

23 Μαρτίου 2011

Η ομάδα C. for Circus δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2008 από τον Κώστα Ισαακίδη με σκοπό την αναζήτηση της θεατρικής δράσης μέσα από τα σώματα των ηθοποιών. Ένα βασικό μότο σας είναι η φράση «Μιλάμε για το σώμα μας». Πείτε μας λίγα περισσότερα για αυτό· τί να περιμένει ο θεατής από τις παραστάσεις σας;

Το σώμα μας υπάρχει στην αφαίρεσή του. Δεν θέλουμε στην παράστασή μας το κοινό να βλέπει το σώμα μας, δεν θέλουμε να δείχνουμε το σώμα μας. Στο C.F.C δουλεύουμε με το σώμα μας για να διεισδύσουμε στην βαθιά εσωτερικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αλλά στο κοινό, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να παρουσιάζεται το αποτέλεσμα της εργασίας και όχι αυτή καθαυτή η εργασία. Όταν το σώμα πάσχει, χωρίς να πονάει, αλλά να κάνει κάθε φορά ένα ακόμη βήμα μπροστά, τότε ανθίζει το πρόσωπο και πέφτει η μάσκα, το life style που αναπτύξαμε όλοι μας γιά να επιβιώσουμε. Αύτο είναι, ίσως, που θέλει να δεί το κοινό του το C.F.C. Τον αληθινό άνθρωπο, ακόμα κι αν αυτός κρέμεται ακόμα απ’τα σχοινιά της ιστορίας του.

περισσότερα...


Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της ομάδας «C. for Circus» στο ηλεκτρονικό περιοδικό cityportal.gr [anchor]

15 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της C for Circus με αφορμή την παράσταση «Το Εσωτερικό».

Ποιοί είστε και πού μπορούμε να σας βρούμε;

Είμαστε η Ομάδα Θεάτρου C for Circus και από τον Σεπτέμβρη βρισκόμαστε στο δικό μας χώρο, Συγγρού 19 στον 4ο όροφο, ήταν καιρός να φύγουμε από τα υπόγεια.

περισσότερα...


Γνωριμία της ομάδας με τον Δημήτρη Αθανασιάδη από το περιοδικό SOUL [anchor]

Μάρτιος 2011
Δημήτρης Αθανασιάδης

Το «Εσωτερικό» κατά C. for Circus

Πόλη Θεσσαλονίκη, οδός Συγγρού, αριθμός 19, όροφος τέταρτος, ένα αυτοδιαχειριζόμενο σκηνικό, μια θεατρική ομάδα και μια παράσταση που αξίζει να τη δεις, εκτός κι αν βλέπεις μόνο Τατιάνα. «C For Circus όπως V For Vendetta», λένε, «ξέρεις, εξυπνάδα». Είμαστε το θέατρο της διπλανής πόρτας. Η ομάδα που σχηματίστηκε το 2008 προβάροντας στο υπόγειο του μπαρ «Pierrot Le Fou» και αναζητά τη θεατρική δράση μέσα από τα σώματα των ηθοποιών, εδώ και λίγες μέρες ανεβάζει στον δικό της χώρο την παράσταση «Εσωτερικό» του Μορίς Μέτερλινγκ. Χώρος που στήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και το σανίδι του φτιάχτηκε από ιδρωμένα μακό το καλοκαίρι.

περισσότερα...

Σχετικά με την ομάδα «C. for Circus» [anchor]

Συνέντευξη της Δέσποινας Ντάρτζαλη από την εφημερίδα Μακεδονία με την Κατερίνα Συναπίδου [anchor]

28 Ιουνίου 2011
Δέσποινα Ντάρτζαλη

Μπορεί ο καθένας μας να κρύβει έναν ηθοποιό μέσα του; “Πιστεύω πως ναι”, λέει η ηθοποιός και μέλος της ομάδας θεάτρου C. For Circus, Κατερίνα Συναπίδου. Άλλωστε, “ο καθένας μας στην καθημερινότητά του παίζει κάποιους ρόλους: του/της συζύγου, του εργαζόμενου, του παιδιού. Έχει δημιουργήσει αναγκαστικά ένα προσωπείο, για να μπορέσει να επιβιώσει στην καθημερινότητά του”, προσθέτει.

περισσότερα...

Μεταφορική ΘεάτρουΣχετικά με την παραγωγή «Οι Καρέκλες» [anchor]

Συζήτηση της ομάδας με την kulturosupa [anchor]

30 Ιανουαρίου 2011
Νικος Βασάρας

Ένα παγωμένο βράδυ Τετάρτης βρέθηκα στον ζεστό (ευτυχώς) χώρο του ‘Πολυχώρου Ερμού’ για να μιλήσω με την σκηνοθέτρια Αλέκα Θεολόγου της θεατρικής ομάδας ‘Μεταφορική Θεάτρου’. Η παράσταση «Καρεκλες» του Ιονεσκου, αποτέλεσε αρχικά διπλωματική εργασία σκηνοθεσίας-σκηνογραφίας, της ίδιας και της Ελένης Θωμαΐδου, στο Τμήμα Θεάτρου της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Ποια είναι η ταυτότητα της ‘Μεταφορικής Θεάτρου’;

Είμαστε μια ομάδα που δημιουργήθηκε από εμένα την Αλέκα Θεολόγου, τον Κώστα Conie Iσαακίδη και την Άννα Γριβάκου, όταν ολοκλήρωνα τις σπουδές μου στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση σκηνοθεσίας. Γνωριζόμαστε χρόνια από άλλες ομάδες (περισσότερο από αυτήν της C for Circus), ήμασταν και είμαστε φίλοι πολύ κολλητοί κι αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μαζί τις ‘Καρέκλες’ ως διπλωματική εργασία. Στην πορεία προστέθηκε η Ελένη Θωμαΐδου, που έπρεπε να κάνει επίσης την διπλωματική της στην σκηνογραφία, ο ηθοποιός Γιώργος Κουτρότσιος και ο συνθέτης Γιάννης Μαλλούχος.

περισσότερα...